Recenzje

Aorus Z370 Ultra Gaming 2.0 - test poprawionej płyty głównej

Opublikowany: 2018-07-14 przez Damian.Jaroszewski

Do naszej redakcji trafiła płyta główna Aorus Z370 Ultra Gaming 2.0. Producent zdecydował się na kilka usprawnień w porównaniu z modelem 1.0. Czy przyniosły one odpowiedni skutek? Czy to konstrukcja, którą można polecić zapalonym graczom, jak wskazywałaby jej nazwa? Czas to sprawdzić.

Patriot Viper White RGB DDR4 3200 MHz - test kolorowych pamięci RAM

Opublikowany: 2018-07-05 przez Damian.Jaroszewski

Do naszej redakcji trafiły nowe pamięci Patriot Viper White RGB DDR4 3200 MHz. To, czym przykuwają uwagę, to nie tylko dobre parametry pracy, ale przede wszystkim podświetlenie RGB LED z możliwością ustawienia aż 16,7 mln kolorów. Jak sprawują się w praktyce?

Hyperbook GTR87 VR3 SLI - recenzja potężnego laptopa dla graczy

Opublikowany: 2018-07-02 przez Damian.Jaroszewski

Według słownika języka polskiego laptop to niewielki, przenośny komputer. Nie jestem przekonany czy ta definicja pasuje do Hyperbooka GTR87 VR3 SLI. Co do jednego nie mam jednak żadnych wątpliwości - to niezwykle potężna maszyna, która zadowoli najbardziej wymagających graczy.

Tt Esports Challenger Edge - RGB i aluminium za rozsądną cenę

Opublikowany: 2018-06-29 przez Szymon "Majster" Nocoń

W drugim odcinku mini serii recenzji sprzętów firmy Thermaltake przyjrzymy się klawiaturze, starającej przekonać się nabywcę diodami RGB, trwałą konstrukcją, ciekawym designem i atrakcyjną ceną. Czy to wystarczy by stać się hitem esportowych aren?

Klawiatura Lenovo Y - test czerwonego monstrum

Opublikowany: 2018-06-28 przez Zbigniew "Emill" Pławecki

Klawiatury mechaniczne należą w moim przekonaniu do absolutnego must-have jeśli chodzi o elementy wyposażenia zestawu komputerowego, podobnie jak na przykład dysk SSD. Jeśli mam do czynienia z komputerem gdzie takiej klawiatury nie ma - bardzo nad tym boleję. Jednak to w większości nadal dość duży wydatek, sięgający 400-500 zł… czy nie ma tańszych alternatyw?

SPC Gear GK 530 Tournament - mechanik, na który stać każdego

Opublikowany: 2018-06-27 przez SoSlowGamer

Wśród graczy coraz większą popularnością cieszą się klawiatury mechaniczne. Zwykle urządzenia tego typu kosztują worek złota a ich zakup wiąże się jeszcze z koniecznością podpisania cyrografu. Na szczęście rynek nie znosi próżni i producenci sprzętu coraz częściej wychodzą naprzeciw oczekiwaniom graczy, którzy cenią sobie wysoką jakość za niewygórowaną cenę.

HyperX Alloy Elite RGB - test klawiatury dla elity?

Opublikowany: 2018-06-27 przez Damian.Jaroszewski

Tym razem do naszej redakcji trafiła klawiatura HyperX Alloy Elite w wersji z podświetleniem RGB. Czy rzeczywiście jest to model, jak wskazuje nazwa, dla elit? Raczej trudno mówić tak o klawiaturze, ale przyjrzymy się jej bliżej. Czy jest warta ceny 650 zł?

Thermaltake Talon X - test myszy za nieco ponad 100 zł

Opublikowany: 2018-06-23 przez Zbigniew "Emill" Pławecki

Firma Thermaltake do tej pory znana była przede wszystkim z produkcji obudów komputerowych, zasilaczy i wentylatorów. Jak jednak większość wielkich graczy na rynku, także i oni postanowili odkryć nowy ląd - klawiatury, myszy, pady, słuchawki i fotele gamingowe. Jedna z ich myszy trafiła w moje ręce.

Recenzja słuchawek Tt esports Cronos Riing 7.1 RGB

Opublikowany: 2018-06-20 przez grzegorz.rosa

Jakość dźwięku jest decydująca w kwestii przyjemności grania i dlatego poszukiwanie idealnego urządzenia audio powinno być sprawą zasadniczą dla każdego gracza. Poniekąd można zakończyć swoją misję na modelu oferowanym przez TT esports, ale tylko pod pewnymi warunkami…

Tt Esports Shock Pro RGB - słuchawki na pierwszy medal?

Opublikowany: 2018-06-18 przez Szymon "Majster" Nocoń

Dlaczego pierwszy i czy nie ostatni? Thermaltake proponuje słuchawki serii Shock Pro RGB jako wybór idealny dla początkującego esportowca, potrzebującego dobrego sprzętu przy zachowaniu rozsądnej ceny. W recenzji gościnnie wystąpi pan stojak Hyperion, dzielnie wspierając przy sprawnym przebiegu testów.

Recenzja City of Brass - gra, w której nie warto ginąć

Opublikowany: 2018-06-14 przez grzegorz.rosa

Jeśli lubicie wyzwania to mam dla Was idealną propozycję spędzenia czasu. Będzie dość trudno i schematycznie, ale ostatecznie poczujecie satysfakcję i wielką ulgę, że to dotarliście do końca gry...    

Recenzja Lenovo Legion Y720 Tower - gotowy desktop dla wymagających graczy?

Opublikowany: 2018-06-11 przez grzegorz.rosa

Kiedy brakuje nam wiedzy i cierpliwości, koniecznych do własnego skompletowania komputera, gotowy zestaw okaże się najlepszym z możliwych rozwiązań. Tylko, czy model Y720 Tower będzie wstanie spełnić wysokie wymagania gier i gracza?

Hiro Gecko - test gamingowej myszy za 69 zł

Opublikowany: 2018-06-06 przez SoSlowGamer

Z komputera korzystam od około 20 lat. Przez ten czas przez moje ręce przewinęło się wiele różnego rodzaju gryzoni. Korzystałem zarówno ze starych 2 przyciskowych myszy kulkowych jak i takich wyposażonych w kilkanaście przycisków. Tym razem trafiła do mnie optyczna mysz Gecko firmy Hiro. Według informacji producenta jest to sprzęt przeznaczony dla graczy, który łączy w sobie dobrą jakość z niewygórowaną ceną.

Vampyr - recenzja

Opublikowany: 2018-06-05 przez Damian.Jaroszewski

Koszmar wojny się skończył. Koniec z walką o przetrwanie. Koniec z zabijaniem. W końcu mogę wrócić do Londynu i pomóc w opanowaniu plagi hiszpanki. Moja wiedza medyczna pozwoli uratować dziesiątki, a może nawet setki ludzi. Tak wtedy myślałem, ale koszmar dopiero się zaczynał. Żądza krwi jeszcze nigdy nie była tak wielka.

Sharkoon Skiller Mech SGK3 - test klawiatury mechanicznej z przełącznikami Kailh Brown

Opublikowany: 2018-05-28 przez SoSlowGamer

Odgłosy wydawane przez mechaniczne przełączniki klawiatury przywodzą mi na myśl czasy dzieciństwa i stare komputery z bursztynowymi ekranami. Trochę nostalgiczne i ciepłe wspomnienia.

Rzut oka na nowość od SilentiumPC - obudowę Aramis AR7 TG-RGB

Opublikowany: 2018-05-23 przez Zbigniew "Emill" Pławecki

Niedawno do naszej redakcji trafiła obudowa od SilentiumPC – model Aramis AR7 TG-RGB. Zobaczmy co ma do zaoferowania graczom.

Test klawiatury membranowo-mechanicznej A4Tech Bloody B2278

Opublikowany: 2018-05-09 przez SoSlowGamer

W historii wynalazków możemy znaleźć co najmniej kilka przykładów urządzeń i gadżetów powstałych z połączenia funkcji innych urządzeń - amfibia, odkurzacz, spódnico-spodnie, lotniskowiec. Każde z nich jest na swój sposób innowacyjne, jednak z funkcjonalnością już bywa różnie.

MSI Vigor GK80 - test pełnowymiarowej klawiatury mechanicznej z Cherry MX Red

Opublikowany: 2018-05-07 przez Damian.Jaroszewski

Po testach MSI Vigor GK70 przyszła kolej przyjrzeć się większemu bratu, czyli Vigor GK80. To już zdecydowanie większy, pełnowymiarowy model, chociaż wciąż dedykowany graczom. Chociaż oba urządzenia różni zaledwie jedna cyfra w nazwie, to w rzeczywistości różnice między nimi są spore.

SPC Gear GK550 Omnis - przepis na sukces bez zbędnego krzyku

Opublikowany: 2018-05-07 przez Szymon "Majster" Nocoń

Etnocentryzm konsumencki to interesujące zjawisko. Niestety coraz chętniej nadużywane przez setki typowych januszy marketingu. Firma SPC Gear dostarczyła do recenzji klawiaturę mechaniczną GK550 Omnis przypominając mi, że istnieje inna opcja przekonania do siebie nabywców.

MSI Vigor GK70 - test nowej, malutkiej klawiatury dla graczy

Opublikowany: 2018-05-03 przez Damian.Jaroszewski

MSI to kolejna firma, która chce podbić rynek akcesoriów dla graczy. Jednym z pierwszych produktów marki, znanej z tworzenia płyt głównych i kart graficznych, jest niewielka klawiatura MSI Vigor GK70, którą miałem okazję przetestować.

Ładowanie danych...