Recenzje

Rzut oka na nowość od SilentiumPC - obudowę Aramis AR7 TG-RGB

Opublikowany: 2018-05-23 przez Zbigniew "Emill" Pławecki

Niedawno do naszej redakcji trafiła obudowa od SilentiumPC – model Aramis AR7 TG-RGB. Zobaczmy co ma do zaoferowania graczom.

Test klawiatury membranowo-mechanicznej A4Tech Bloody B2278

Opublikowany: 2018-05-09 przez SoSlowGamer

W historii wynalazków możemy znaleźć co najmniej kilka przykładów urządzeń i gadżetów powstałych z połączenia funkcji innych urządzeń - amfibia, odkurzacz, spódnico-spodnie, lotniskowiec. Każde z nich jest na swój sposób innowacyjne, jednak z funkcjonalnością już bywa różnie.

MSI Vigor GK80 - test pełnowymiarowej klawiatury mechanicznej z Cherry MX Red

Opublikowany: 2018-05-07 przez Damian.Jaroszewski

Po testach MSI Vigor GK70 przyszła kolej przyjrzeć się większemu bratu, czyli Vigor GK80. To już zdecydowanie większy, pełnowymiarowy model, chociaż wciąż dedykowany graczom. Chociaż oba urządzenia różni zaledwie jedna cyfra w nazwie, to w rzeczywistości różnice między nimi są spore.

SPC Gear GK550 Omnis - przepis na sukces bez zbędnego krzyku

Opublikowany: 2018-05-07 przez Szymon "Majster" Nocoń

Etnocentryzm konsumencki to interesujące zjawisko. Niestety coraz chętniej nadużywane przez setki typowych januszy marketingu. Firma SPC Gear dostarczyła do recenzji klawiaturę mechaniczną GK550 Omnis przypominając mi, że istnieje inna opcja przekonania do siebie nabywców.

MSI Vigor GK70 - test nowej, malutkiej klawiatury dla graczy

Opublikowany: 2018-05-03 przez Damian.Jaroszewski

MSI to kolejna firma, która chce podbić rynek akcesoriów dla graczy. Jednym z pierwszych produktów marki, znanej z tworzenia płyt głównych i kart graficznych, jest niewielka klawiatura MSI Vigor GK70, którą miałem okazję przetestować.

Recenzja Firewatch

Opublikowany: 2018-04-30 przez grzegorz.rosa

Studio Santo Campos stworzyło namacalną iluzję świata, od którego nie sposób się oderwać aż do zakończenia przygody. To jedna z tych gier, gdzie nie trzeba strzelać, ani ostro wchodzić w zakręt, by przekroczyć barierę emocji.

Sea of Thieves czyli ekscytujące jest życie pirata?

Opublikowany: 2018-04-28 przez Zbigniew "Emill" Pławecki

Sea of Thieves była grą, której popularność błyskawicznie eksplodowała – i to jeszcze przed premierą – ale równie szybko przygasła. Postanowiłem więc na własne oczy przekonać się czy życie wirtualnego pirata jest bardziej fascynujące czy nudne i pożeglować po bezmiarze oceanów.

Recenzja klawiatury mechanicznej Modecom Volcano Blade Slim

Opublikowany: 2018-04-26 przez grzegorz.rosa

Podobno nie ma rzeczy niezastąpionych, ale w chwili, gdy wymagamy od klawiatury wygody i szybkości pracy przełączników nagle może się okazać, że jedno urządzenie będzie lepsze od drugiego. Wśród mechaników takim jest właśnie model Blade będący pomostem dla wysokoprofilowych bestii i bezgłośnych membranowców. 

HyperX Pulsfire Surge - testujemy myszkę z sensorem PMW3389

Opublikowany: 2018-04-24 przez Damian.Jaroszewski

Myszkę HyperX Pulsfire Surge miałem okazję obejrzeć już kilka tygodni temu, na zamkniętym pokazie w trakcie IEM Katowice 2018. Jednak na testy przyszło mi czekać do początku kwietnia. A muszę przyznać, że było do oczekiwanie niecierpliwe, bowiem gryzoń zapowiadał się bardzo dobrze.

Lioncast LM20 – całkiem przyzwoita mysz, która jednak nie zadowoli każdego

Opublikowany: 2018-04-18 przez Zbigniew "Emill" Pławecki

Lioncast – ta niemiecka firma, zaangażowana między innymi w sponsoring drużyny CS: GO BIG, powoli pojawia się ze swoimi akcesoriami dla graczy w naszym kraju. Do naszych testów trafiła jedna z ich myszy – laserowy model LM20, z który miałem okazję mieć kontakt przez kilka ostatnich dni.

Bloody P93 - recenzja myszy za 100 zł

Opublikowany: 2018-04-18 przez Zbigniew "Emill" Pławecki

Opisywania poniżej myszka Bloody P93 to kolejny sprzęt, który aspiruje do miana „dobre, ale tanie”. W polskich sklepach można ją zdobyć za około 100 zł (choć nie są to wszystkie koszta z nią związane, o czym za chwilę), a co dostajemy w zamian?

Recenzja klawiatury mechanicznej ze średniej półki – Trust GTX 890 Cada

Opublikowany: 2018-04-18 przez Zbigniew "Emill" Pławecki

Z reguły kupując akcesoria komputerowe i wszelaką elektronikę kieruję się zasadą, że „chytry dwa razy traci” - nie warto inwestować w tanie produkty, które po pół roku trzeba będzie wymienić. Czasem jednak mam styczność z urządzeniami, które usiłują przekonać, że może być inaczej.

Samsung EVO 860 i PRO 860 - test dwóch dysków SSD

Opublikowany: 2018-04-10 przez Damian.Jaroszewski

Dzisiaj dyski SSD o pojemności 1 TB już nikogo nie szokują. Na rynku wiele jest modeli, które oferują taką przestrzeń na dane. Wśród nich są również modele Samsunga - EVO 860 oraz PRO 860. Chociaż nazwy mogą sugerować inaczej, oba modele są dedykowane bardziej wymagającym użytkownikom.

Patriot Scorch - test taniego dysku SSD M.2 PCIe

Opublikowany: 2018-04-10 przez Damian.Jaroszewski

Standard SSD M.2 powstał jako odpowiedź na coraz wyższe wymagania użytkowników. Oferuje nie tylko mniejsze rozmiary od modeli SATA, ale przede wszystkim dużo lepsze osiągi. Na szczęście nie trzeba wydawać majątku, aby móc cieszyć się małym dyskiem M.2. Rynek powoli zalewają modele budżetowe, a jednym z nich jest Patriot Scorch.

Recenzja słuchawek bezprzewodowych Logitech G533

Opublikowany: 2018-03-23 przez grzegorz.rosa

Logitech po raz kolejny odczarował moje uprzedzenia do technologii. Sprawił, że pesymizm do sprzętu bezprzewodowego zmienił się w bezwarunkową miłość.

WD Blue SSD 1 TB - test niebieskiego dysku

Opublikowany: 2018-03-21 przez Damian.Jaroszewski

Kupno pojemnego dysku SSD nie jest już decyzją typu - czy dam radę żyć z jedną nerką. Ceny systematycznie spadają i chociaż dla wielu osób ponad 1000 zł za model o tej pojemności wciąż może się wydawać wygórowaną kwotą, to jednak jest to już poziom akceptowalny dla znacznej liczby użytkowników. Ale czy warto taki dysk kupić? Sprawdzamy to na przykładzie modelu WD Blue SSD 1 TB.

Recenzja laptopa Hyperbook MK55 Pulsar GTX 1060

Opublikowany: 2018-02-23 przez SoSlowGamer

Możliwość przetestowania tego modelu była dla mnie niczym przesiadka z małego fiata do szybkiego sportowego samochodu. Niech Was nie zwiedzie niepozorny wygląd, bowiem pod pokrywą czai się demon prędkości, który może zjeść na śniadanie wiele desktopowych konfiguracji.

Gigabyte GeForce GTX 1070 Ti Gaming 8G - test karty graficznej dla graczy

Opublikowany: 2018-02-22 przez Damian.Jaroszewski

Gigabyte GeForce GTX 1070 Ti Gaming 8G to pierwsza karta graficzna, która będzie testowana na naszej nowej platformie. To dla nas spore wydarzenie i kamień milowy w rozwoju serwisu. Dlatego czas odpowiedzieć na pytanie - jak wypadła hybryda GTX 1070 i GTX 1080 spod młotka Gigabyte?

SanDisk Ultra 3D SSD 1 TB - test pojemnego dysku dla graczy

Opublikowany: 2018-02-21 przez Damian.Jaroszewski

Obecnie trudno wyobrazić sobie komputer bez dysku SSD. Napędy z pamięciami flash to dzisiaj niemal obowiązkowe wyposażenie każdego PC-ta. Stało się to możliwe dzięki coraz niższym cenom. Do nas na testy trafił jednak model, który walczyć ma o rynek nie ceną, lecz wydajnością. Przekonajmy się ile potrafi?

Recenzja The Long Dark

Opublikowany: 2018-02-16 przez grzegorz.rosa

Chłód bijący z głębi natury przeszywał mnie, niczym świdrujący pocisk. Raniony niekompletną fabułą, pozwoliłem sobie wykrwawić i oddać się walce o przetrwanie, która to była mi bardzo surowa i emocjonująca.

Ładowanie danych...